אחרי כחודש: אמזון מחזירה את שירות הענן הפיזי

בכנס של AWS הציגה אמזון שירות שמזמין את הלקוחות להביא את התקני האחסון שלהם וליהנות מהעלאה סופר-מהירה של מידע לענן. רק בחודש שעבר היא סגרה שירות דומה

אושרי אלקסלסי, מערכת גיקטיים
3.12.24
אחת העצות שקיבלנו מ-AWS מגיעה מתחום ה-Storage (צילום: Dreamstime)

(צילום: Dreamstime)

העלאה של דאטה או גיבויים לענן היא משימה שגרתית ברוב החברות בעולם, אבל מה קורה כשצריך להעלות לענן במכה כמה מאות פטה-בייטים של מידע לאימון מודלים או אקסה-בייטים של דאטה, שנאסף לאורך שנים מצילומי וידאו של רכבים אוטונומיים למשל? פה כבר מדובר במשימה מאתגרת ומורכבת גם אם יש לכם חיבורים מהירים יחסית לרשת. זו גם הסיבה שחוקר מדעי המחשב האמריקאי, פרופסור אנדי טננבאום, אמר פעם: "לעולם אל תזלזלו ברוחב הפס של משאית מלאה בקלטות גיבוי שמקרטעת על הכביש המהיר". כאן בדיוק נכנס השירות החדש של AWS לתמונה.

קחו את הדאטה ובואו

במסגרת re:Invent, הכנס השנתי של חטיבת הענן שלה, חשפה אמזון שירות חדש ללקוחות שלה: AWS Data Transfer Terminal. מדובר במתחמים שמציעים "מיקום פיזי מאובטח", שאליו יכולים לקוחות AWS להגיע ולהעלות את המידע שלהם לענן בצורה מאובטחת – וחשוב לא פחות – מהירה במיוחד. בכל מתחם שכזה מבטיחה אמזון חיבור לסיב אופטי שיאפשר ללקוחות להעביר דאטה במהירות של עד 400 גיגה-ביט לשנייה. בין השירותים שנתמכים ניתן למנות את Amazon EFS ו-S3, שירות האיחסון של AWS.

נכון להיום פתחה אמזון שני מתחמים ראשונים בניו יורק ובלוס אנג'לס, כשהמטרה של החברה היא לפתוח בעתיד עוד מיקומים רבים כאלו ברחבי העולם. על פי אמזון, לקוחות AWS יוכלו פשוט להיכנס לממשק הניהול של שירותי AWS שלהם ולשריין מועד שבו יוכלו להגיע פיזית עם התקני האחסון שלהם, ולהעלות את המידע לשרתים של החברה. עם זאת, מדגישים בחברה, "אל תופתעו אם אין שלטים של AWS בבניין או בחדר שבו אתם נמצאים. מדובר בצעד למטרת אבטחה". השירות החדש מחליף את AWS Snowmobile, מוצרי הענן הניידים שלה שהושקו ב-2015, שישמשו ביןם היתר להעברת מידע לענן אופליין. כלומר מחברים אותו לרשת המקומית של הארגון (או בעבודה בשטח), מעלים אליו את המידע, ואז שולחים אותו פיזית לאמזון, שהייתה מעבירה את המידע ממנו לענן שלה באחד הסייטים שלה.

ובכל זאת, מדובר ב-AWS, אז כמובן שזה מגיע עם חשבון, ואמזון מתמחרת את השירות על פי זמן החיבור של התקן אחסון להעלאת נתונים. שעת העברת נתונים כזאת תעלה כ-300 דולר בהעברת קבצים לריג'נים שונים בתוך ארה"ב ו-500 דולר לשעה כשמדובר בהעברת קבצים מארצות הברית ל-Region באיחוד האירופי. התשלום אגב הוא על פי זמן השיריון ולא זמן השימוש בפועל, כך שגם אם שיריינתם מראש 5 שעות בטרמינל ונזקקתם רק ל-3, עדיין תשלמו את העלות הגבוהה יותר. לא פשוט או במילים אחרות, צפו לגל חדש של סטארטאפים לאופטימיזציה של עלויות AWS.

 הכתבה פורסמה לראשונה בגיקטיים

 

משרות פתוחות

אולי פיספסת

Geektime INSIDER

זה המקום להכיר את החברות, המשרדים וכל מי שעושה את ההייטק בישראל (ויש גם מלא משרות פתוחות!) #תוכן מקודם