המודם שפיתחה אפל נכנס לזירה מול קוואלקום – והתוצאות הגיעו מהר

האייפון החדש ביותר מגיע עם מודם C1 של אפל, שפותח גם בישראל, וכעת הוא נבדק במבחן מעניין

עידן בן טובים, מערכת גיקטיים
20.3.25

תמונה: צילום מסך

בחודש שעבר הכריזה אפל על ה-iPhone 16e, האייפון "הנגיש" ביותר שלה. לצד לא מעט שדרוגים נאים למדי, כולל האייפון החדש גם קפיצה למחיר, מה שהוביל לקבלת פנים צוננת מאוד בקרב המבקרים הראשונים. אבל מעבר למפרט ולעיצוב, המכשיר החדש מסתיר בתוכו גם את אחד הפיתוחים החשובים של אפל בשנים האחרונות, ועכשיו, כשהוא מגיע לקהל הרחב מגיעות גם התוצאות הראשונות.


כל עדכוני ה-IT, תשתית וטכנולוגיה בערוץ הטלגרם של ITtime


לא סקסי אבל חשוב לאללה

הפיתוח החשוב שאנחנו מדברים עליו הוא מודם ה-C1. וכן, אחד הרכיבים הפחות סקסיים בסמארטפונים הוא אחד הרכיבים החשובים ביותר של השנים האחרונות מבחינת אפל.

המהלך החל כבר ב-2019, כאשר אפל רכשה את פעילות ה-5G בסלולר של אינטל תמורת מיליארד דולר, וב-2020 החלה את הפיתוח של מודם סלולרי תוצרת הבית. המטרה של אפל ברורה: לעשות למודמים את מה שהיא עשתה למעבדים עם מעבדי ה-M, ולאפשר לה לשלוט על המפרט והביצועים ולהתנתק מהתלות בספקיות כמו קוואלקום, כפי שהתנתקה מאינטל. גם במקרה של C1, הצוות הישראלי של אפל לקח חלק מרכזי בפיתוח, ולמרות שאפל לא יצאה מגדרה כדי לתקשר את המודם העצמי, הפיתוח או התוצאות, מדובר במהלך חשוב למדי.

המבקרים הראשונים שניסו לבדוק את ה-iPhone 16e ואת מודם ה-C1 סיכמו את החוויה בפחות או יותר "זה עובד". וזה בסדר, כי זה לא מובן מאליו, רק תשאלו את אפל והאנטנה של האייפון 4. בכל מקרה, למשתמשים הפרטיים קשה יותר גם לבחון ולהשוות ביצועים של מודם, אז זה בדיוק מה ש-Ookla, החברה שעומדת מאחורי Speedtest, החליטה לעשות. בניגוד למבקרים שיכולים אולי לקחת אייפון עם מודם של קוואלקום ואת האייפון 16e החדש ולהשוות אותם אחד ליד השני, ב-Ookla רתמו את המערכת שלהם ואת המידע שנאסף מבדיקות מהירות של משתמשים אמיתיים ברחבי ארצות הברית במשך כמעט שבועיים של בדיקות תכופות.

הפתעות דווקא בתחתית

ב-Ookla בדקו את ביצועי המהירות של שני המכשירים על גבי 3 הרשתות הסלולריות הגדולות בארצות הברית, AT&T, Verizon ו-T-Mobile, כאשר הם חילקו את התוצאות לשלוש קבוצות עיקריות שהם בעצם 3 תרחישי מהירות שונים: בראשון הם בדקו את ממוצע המהירות של 90% מהבדיקות עם התוצאות הטובות ביותר; בשני הם בדקו את ממוצע המהירות של 10% מהבדיקות שהניבו את התוצאות הנמוכות ביותר; ולבסוף, את התוצאה החציונית, כלומר הממוצע של הממוצע. או במילים אחרות, הטוב ביותר, הגרוע ביותר והממוצע. בבדיקה של התוצאות עם הביצועים הגבוהים ביותר, ה-iPhone 16 ניצח עם ממוצע של 756.13Mbps, לעומת 560.4Mbps. אחת הסיבות האפשריות לתוצאה הזאת טמונה בעובדה שמודם ה-C1 החדש לא מגיע עם תמיכה ב-mmWave, טווח תדרים אמנם קצר ורגיש יותר, אך כזה שמאפשר מקצבי מהירות גבוהים יותר בקירבה לאנטנה.

נתונים: Ookla

באופן מעניין, דווקא בצד הפחות מוצלח של הספקטרום ובתרחיש שבו אתם מקבלים מהירויות נמוכות, ה-iPhone 16e ניצח את ה-iPhone עם 27.35Mbps ו-16.66Mbps בהתאמה. ואם זה לא מספיק מרשים, גם בתוצאות החציוניות, ה-iPhone 16e עם המודם החדש הגיע ל-217.64Mbps לעומת 210.55Mbps באייפון 16 עם המודם של קוואלקום. עם זאת, כרגיל בארצות הברית, הרשתות הסלולריות השונות נותנות תוצאות שונות, ובעוד ב-AT&T ו-Verizon האייפון 16e ניצח במבחן הממוצע, ב-AT&T הוא סבל ממהירות נמוכה ב-47% לעומת האייפון 16. במבחן ההעלאה (Upload), לעומת זאת, המודם החדש של אפל ניצח את המודם של קוואלקום בכל המבחנים, אם כי ב-T-Mobile הוא עשה זאת באופן די צמוד ולא מהותי במיוחד.

ה-C1 מגיע בלי כמה יכולות שלקוואלקום יש, אבל זה עשוי להשתנות

ההערכות בשוק הן שאפל תטמיע את הדור הבא של המודמים שלה במכשירים הקרובים שלה, וסביר להניח שבהמשך נראה גם תמיכה ב-mmWave, אך זה לא הפער היחידי בין ה-C1 למודמים של קוואלקום. ה-C1 תומך באגרגציה של 3 ערוצי Downlink, בעוד מודמים אחרים מקבילים של קוואלקום תומכים בעד 6 ערוצים שכאלו, ובנוסף, הם תומכים ב-Uplink וב-Uplink MIMO. הטכנולוגיות הללו מאפשרות למודם לשלב מספר תדרים כדי להעצים את רוחב הפס, מה שמוביל לשיפורים במהירויות ההורדה וההעלאה. כך, נראה שבניגוד למעבד ה-M1 שמיד הציג יתרונות משמעותיים לעומת מעבדי אינטל באותה תקופה, ה-C1 הוא כרגע רק התחלה טובה ומשפיע בעיקר על חיי הסוללה של המכשיר. ב-Ookla טוענים כי ימשיכו לעקוב אחרי התוצאות, גם מסביב לעולם, ויעדכנו בממצאים בהמשך.

הכתבה פורסמה לראשונה בגיקטיים

משרות פתוחות

קטגוריות

זה המקום להכיר את החברות, המשרדים וכל מי שעושה את ההייטק בישראל (ויש גם מלא משרות פתוחות!) #תוכן מקודם