התחום הזה צפוי לצמוח לשוק של 1.6 טריליון דולר ב-2025

14 מיליארד מכשירים מחוברים כיום ותעשיות ענק שמאמצות את הטכנולוגיה - תחום ה-IoT נמצא בתקופת התפתחות מרתקת

כתב אורח
9.10.24

תמונה: dreamstime

מאת אלכס סניטקובסקי

תחום האינטרנט של הדברים (IoT) מסמן את אחת המגמות המשמעותיות ביותר בעולם הטכנולוגיה המודרני. הוא משלב מגוון רחב של דיסציפלינות כגון חומרה, תוכנה, ענן, אבטחת מידע, ניתוח נתונים ובינה מלאכותית, ומעצב מחדש את האופן שבו אנו מתקשרים עם הסביבה הפיזית והדיגיטלית שלנו. כיום כמעט כל מכשיר ביתי או תעשייתי שואף להיות “חכם” ומחובר, והביקוש לפתרונות IoT עולה בהתאם.

נתונים עדכניים מצביעים על גידול מרשים בתחום. בשנת 2024 מספר המכשירים המחוברים ל-IoT הגיע לכ-14 מיליארד ברחבי העולם, והתחזיות מצביעות כי עד שנת 2030 המספר יזנק ל-30 מיליארד מכשירים. הסיבה היא כי תעשיות נוספות מאמצות טכנולוגיות IoT, ובהן תעשיות ענק כמו רכב, ייצור, מפעלים ועוד.

גידול זה מציב אתגרים משמעותיים בפני התעשייה: צורך בסקלביליות מהירה, אבטחת מידע מתקדמת ויכולת אינטגרציה בין מערכות ומכשירים מגוונים. בנוסף, הדרישה לפיתוח מהיר יותר ולעלויות נמוכות יותר מובילה לשינויים מהותיים באופן שבו חברות מתכננות ומפתחות פתרונות IoT.

מעבר לפלטפורמות גנריות

אחד השינויים המשמעותיים בתחום הוא המעבר מפיתוח מותאם אישית לפלטפורמות גנריות וגמישות. בעבר פרויקטי IoT דרשו תהליך ארוך ויקר של ניתוח דרישות, תכנון ופיתוח ספציפי עבור כל לקוח. כיום הדגש הוא על פיתוח פלטפורמות שמספקות מכנה משותף רחב למגוון לקוחות, והמוצלחות באמת מאפשרות יכולת התאמה לצרכים ספציפיים. שינוי זה מקצר את הזמן מרעיון למוצר (Time to Market) ונותן מענה יעיל יותר לדרישות השוק המשתנות.

שילוב טכנולוגיות ענן, כמו AWS IoT Core, הפך למרכיב קריטי בפתרונות IoT מודרניים. פלטפורמות אלו מספקות את הסקלביליות, האבטחה והגמישות הנדרשות לתמיכה במיליוני מכשירים מחוברים. יתרה מכך, הן מאפשרות אינטגרציה קלה יותר עם שירותים מתקדמים כמו בינה מלאכותית וניתוח נתונים בזמן אמת, מה שמרחיב את היכולות והערך של פתרונות IoT.

שינוי נוסף שרואים בתחום הוא אינטגרציה עם מכשירי קצה מגוונים, שחלקם בכלל פותחו “בבית” ולא בהתאם לפרוטוקולים מקובלים. כיום חברות מובילות בתחום מפתחות פתרונות לכך, משתמשות ב-SDK של ספקי ענן ויוצרות שיתופי פעולה עם ספקים מקומיים ובינלאומיים כדי לספק מעטפת רחבה של פתרונות מהירים ללקוח.

כל אלה מצביעים על מגמה רחבה יותר: חברות הטכנולוגיה רוצות לספק פתרונות End-to-End מקיפים, כאלה שמתייחסים לא רק לאספקט הטכני של IoT אלא גם לצרכים העסקיים והתפעוליים של הלקוחות, כמו אפליקציית קצה, סוגיות אבטחה, פתרונות תוכנה ועוד.

באופק: שילוב עמוק של AI

כאמור, בשנים הקרובות אנו צפויים לראות המשך צמיחה מואצת בתחום ה-IoT. התחזיות מראות כי השוק העולמי של IoT יגיע ממש בשנה הקרובה ל-1.6 טריליון דולר. אנו צפויים לראות שילוב עמוק יותר של בינה מלאכותית במכשירי IoT, פיתוח תקנים אחידים לשיפור התאימות בין מערכות והתקדמות משמעותית בתחום אבטחת המידע, כולל שימוש בטכנולוגיות כמו בלוקצ’יין. בנוסף, צפוי אימוץ נרחב יותר של IoT בתעשייה (IIoT), מה שיוביל לשיפורים משמעותיים ביעילות ובתפוקה של מפעלים ותהליכי ייצור.

אין ספק כי עולם ה-IoT נמצא בתקופת התפתחות מרתקת והוא צפוי להמשיך ולשנות באופן מהותי את האופן שבו אנו מתקשרים עם העולם סביבנו, מייעלים תהליכים ומנהלים מידע. יש בו הזדמנויות רבות לחדשנות ולצמיחה, ובו בזמן הוא מציב אתגרים מרתקים בפני מפתחים, מהנדסים ומנהלי עסקים כאחד.

הכותב הוא מנכ”ל Commit Software

No comments found.

משרות פתוחות

אולי פיספסת

Geektime INSIDER

זה המקום להכיר את החברות, המשרדים וכל מי שעושה את ההייטק בישראל (ויש גם מלא משרות פתוחות!) #תוכן מקודם