חיסכון בענן: כך תשתמשו נכון בתוכנית Compute SP ב-AWS
עלויות בענן הן נושא כאוב עבור ארגונים רבים. בסביבת AWS ניתן למקסם את היעילות הכלכלית על ידי בחירה ב-Compute Savings Plans. מה צריך לדעת כדי לעשות זאת נכון?
מאת: ורה בארזמן
עלויות בענן הן נושא כאוב עבור כל כך הרבה ארגונים. מצד אחד אי אפשר לוותר על הענן, מצד שני המעקב אחר העלויות הוא תפקיד בפני עצמו. בסביבת הענן ב-AWS מקסום היעילות הכלכלית יכול להיות פשוט על ידי בחירה ב-Compute Savings Plans. אך על אף שהאסטרטגיה הזו מציעה חיסכון מיידי בעלויות, היא גם כוללת התחייבויות ארוכות טווח שדורשות יישום מחושב מראש.
מהם היתרונות והסיכונים הפוטנציאליים ברכישת Saving Plans, אילו שיטות עבודה יעזרו לשימוש יעיל בהן והכי חשוב – איך מחשבים את החיסכון הפוטנציאלי? באנו עם תשובות, אז בואו נתחיל.
מהו Compute SP?
Compute SP הוא התחייבות לשימוש לפי שעה והוא חל על השירותים הבאים: EC2 Instances, Lambda, Fargate Compute and Memory, ו-ECS. הוא מאפשר לשמור על הגמישות של סביבת ה-EC2 ולבצע שינויים בסוגי המכונות, בגודל שלהן, במערכות ההפעלה ובאזורים לפי הצורך.
בעת רכישת התחייבות SP, עליכם להחליט על תקופת ההתחייבות (שנה אחת או שלוש שנים), סוג התשלום (No Upfront, Partial Upfront, All Upfront), וגובה ההתחייבות השעתית (בדולרים). הייחודיות פה היא התחייבות לשימוש לפי שעה, ולא למכונות או לאזורים מסוימים.
נציין כי AWS מציעה הנחה בתמורה להתחייבות השעתית. לדוגמה, אם התחייבתם לשימוש בגובה $10 לשעה של השירותים המוצעים, AWS תציע לכם הנחה של 25%, כך -$10 יכסו שימוש בגובה של $12.50 לשעה.
AWS מציעה מספר אפשרויות התחייבות לחיסכון על מכונות של EC2. להלן השוואה:
*בעוד ש-Compute SP מציע חיסכון מעט נמוך יותר, הוא מספק גמישות מלאה לשינוי הסביבה בתוך התחייבות של 1-3 שנים, מה שיכול להיות יעיל יותר מהתחייבויות RIs, שבהן המחויבות היא לאותו סוג מכונה לאורך כל התקופה.
איך כדאי לעבוד עם Compute SP?
Compute Savings Plans הן פתרון גמיש וחסכוני לאופטימיזציה של הוצאות בסביבות הענן של AWS. אפשר להשיג איתן גמישות תפעולית ויעילות כלכלית ארוכת טווח. אבל זה לא מגיע בלי עבודת הכנה – כדי למקסם את היעילות ולהפחית עלויות חשוב להבין את דפוסי השימוש שלכם וליישם שיטות עבודה מומלצות. הנה כמה נקודות שיעזרו לכם בתהליך:
1. הבנת הוצאות ה-On-Demand:
On-Demand הוא מודל התמחור הבסיסי עבור מכונות ה-EC2 – משלמים עבור המכונות שבהן אתם משתמשים. החיוב נעצר כאשר המכונות כבויות או נמחקות. ניתן לצפות בשימוש ה-On-Demand בקונסולת ה-AWS Cost Explorer:
היכנסו לקונסולת AWS וחפשו "Cost Explorer".
בתפריט בצד ימין:
Granularity: Hourly
Group by: Purchase Option
Filter Service: EC2-Instances.
אם אתם משתמשים ב-Fargate, Lambda או ECS, הוסיפו גם את השירותים הללו.
2. אל תכסו את כל עלויות ה-On-Demand שלכם:
מכיוון שזו התחייבות ארוכת טווח, מומלץ לכסות כ-70% מעלויות ה-On-Demand ולהשאיר 30% נוספים כמרווח ביטחון.
3. הקמת חשבון ייעודי עבור ההתחייבות
Compute SPs חלים קודם על המשאבים הפועלים בחשבון שבו נרכשו. כדי למקסם את ההנחה, מומלץ ליצור חשבון ריק לרכישת ה-SP, וכך ההנחה תתחיל לחול מייד על משאבים שמחוץ לחשבון הזה בצורה האופטימלית ביותר.
4. בחירת תנאי התשלום
ניתן לבחור מבין שלושה תנאי תשלום: ללא מקדמה (No Upfront), מקדמה חלקית (Partial Upfront) או מקדמה מלאה (Full Upfront). אם תבחרו ב"ללא מקדמה" תקבלו את ההנחות הנמוכות ביותר, בעוד שמקדמה מלאה מציעה את ההנחות הגבוהות ביותר. עם זאת, מקדמה חלקית/מלאה דורשות תשלום מראש, וזה לא תמיד אטרקטיבי לכל החברות. למעשה, רוב החברות יעדיפו לרכוש את ההתחייבות ללא מקדמה, שכן עדיין זה עדיף על תעריפי On-Demand.
הכותבת היא FinOps Team Lead EMEA ב-CloudZone