לצד פיתוחים ישראליים: אינטל הציגה את הדור החדש של מעבדי ה-Xeon 6

רגע לפני ועידת ה-MWC 2025, אינטל חשפה את משפחת המעבדים החדשה עבור עידן ה-AI וה-5G. בנוסף, החברה השיקה את טכנולוגיית Intel TDX Connect, שפותחה גם בישראל

ניב גילינסקי
24.2.25

Intel Xeon 6. תמונה: אינטל

שבוע לפני פתיחת ועידת ה-MWC (Mobile World Congress), חברת אינטל השיקה היום (ב') את משפחת המעבדים החדשה שלה, ה-Xeon 6. על פי הודעת החברה, הסדרה החדשה "מבטיחה להרים את הרף עם כוח עיבוד מרשים, המותאם לעולם שבו AI ורשתות מתקדמות שולטות".

בהודעתה, אינטל מציגה כי ה-Xeon 6 יהיה המעבד המרכז במערכות בינה מלאכותית ויציג ביצועים הגבוהים בעד 50% בהשוואה ל-AMD EPYC, תוך שימוש בכמות ליבות נמוכה בשליש. לטענת החברה, המעבדים החדשים יאפשרו להריץ יישומי בינה מלאכותית כמו צ'אטבוטים חכמים או לבצע ניתוח נתונים בזמן אמת, במהירות גבוהה יותר ותוך צריכת חשמל נמוכה. באינטל ציינו כי כבר עכשיו יש כ-500 מערכות שרתים ופתרונות תוכנה מבוססות Xeon 6 – חלקם כבר זמינים וחלקם בפיתוח – שמפעילים מרכזי נתונים ברחבי העולם.

בנוסף, כחלק מההשקה, הוצגו דגמים ייחודים במשפחת ה-Xeon 6, שאמורים לתת מענה לתעשיית התקשורת: מרשתות הגישה המרכזיות (RAN), שהן הלב של ה-5G, ועד לקצה הרשתות שמנהל אבטחה ומדיה. המעבדים האלה מאפשרים לבנות רשתות חכמות וגמישות שיודעות להתמודד עם כל אתגר. על פי הודעת החברה, ה-Xeon 6 מאפשר לרשתות 5G לטפל ביותר מכשירים ונתונים בו זמנית, תוך חיסכון של עד 70% בצריכת החשמל לעומת דורות קודמים. ה-Xeon 6 מאפשר לחברות תקשורת להריץ יותר שיחות וידאו או ניתוח נתונים בזמן אמת ב-5G, תוך חיסכון בחשמל. כמו כן, ה-Xeon 6 מבטיח חיבורים בטוחים מקצה לענן – קריטי בעולם שבו נתונים רגישים עוברים במהירות בין מכשירים ושרתים.

"מעבדי Xeon 6 החדשים מהווים קפיצת מדרגה משמעותית ביכולות המחשוב", אמרה המנכ"לית הזמנית הגלובלית של קבוצת דאטה סנטר ו-AI, קרין אייבשיץ סגל, שמשמשת גם כמנכ"לית משותפת של אינטל ישראל, "הם מספקים לארגונים עוצמה, גמישות ויעילות משופרות, ופותחים אפשרויות חדשות בתחומים כמו בינה מלאכותית, מחשוב עתיר ביצועים, ותקשורת מתקדמת."

TDX Connect: אבטחה ישראלית לנתוני AI בענן

במסגרת השקת המעבדים החדשים, הציגה אינטל את טכנולוגיית Intel TDX Connect, בה לצוותי הפיתוח בישראל יש תפקיד מרכזי. טכנולוגיית TDX Connect מרחיבה את השימוש בסביבת ביצוע מאובטחת (Trusted Execution Environment) לכל אורך שרשרת העיבוד, מהמעבד הראשי ועד מאיצי בינה מלאכותית, ובכך מאפשרת הגנה מקיפה יותר על נתונים רגישים. הטכנולוגיה מאפשרת תקשורת מאובטחת ומהירה במיוחד בין המעבד למאיצים, ומבטיחה שהמידע הרגיש יישאר מוגן בכל שלבי העיבוד. כך למשל, חברות יכולות להריץ מודלים של AI על נתונים רפואיים או פיננסיים בלי לחשוש מדליפות מידע, מכיוון שהמידע מוגן מקצה לקצה.

Ethernet חדש: מהירות וחיסכון ברשתות העתיד

מרכז הפיתוח של אינטל בישראל עומד גם מאחורי שני מוצרי Ethernet חדשים שאינטל מציגה בתערוכה: ה-Intel Ethernet E830 וה-Intel Ethernet E610. שניהם נבנו כדי לענות על הצרכים של עולם הבינה המלאכותית, עם תעבורה מהירה ויעילה שיכולה להתמודד עם כמויות הנתונים הגדולות שיישומי AI דורשים – במרכזי נתונים וברשתות תקשורת.

ה-E830 מגיע עם אפשרויות שונות – ממתאמים פשוטים שמעבירים 25 גיגה-ביט לשנייה ועד ליכולות חזקות יותר, כמו העברת 200 גיגה-ביט בנתיב אחד או 8 נתיבים של 25 גיגה-ביט. במילים פשוטות, זה מאפשר לחברות שמשתמשות בבינה מלאכותית, מחשבים עוצמתיים או שירותי ענן להעביר נתונים הרבה יותר מהר.

ה-E610, לעומתו, מתמקד בחיסכון: הוא מפחית את צריכת החשמל ב-50% – כ-5 וואט פחות מהדור הקודם – וזה משמעותי במרכזי נתונים שבהם כל חיסכון באנרגיה מוריד עלויות.

שני המוצרים משתמשים בטכנולוגיית Intel Infrastructure Power Manager כדי לחסוך עוד יותר בחשמל, והם מיוצרים בטכנולוגיית N7 של TSMC.

משרות פתוחות

קטגוריות

זה המקום להכיר את החברות, המשרדים וכל מי שעושה את ההייטק בישראל (ויש גם מלא משרות פתוחות!) #תוכן מקודם