שלום יקר: יורש העצר הניגרי נעצר
האינטרפול ביצעה 5,500 מעצרים החשודים בהונאות רשת, כולל בניגריה, והחרימה מוזמן ונכסים דיגיטליים בשווי של יותר מ-400 מיליון דולר. על הדרך, המשטרה הבינלאומית פרסמה אזהרה מפני הונאת קריפטו
במבצע רחב היקף של האינטרפול, שהחל ביולי האחרון והסתיים בנובמבר, נעצרו 5,500 אנשים החשודים בהונאות שונות. בהן: פישינג קולי, הונאות רומנטיות (בהן התוקף מפתח יחסים עם הקורבן), סחיטות מיניות מקוונות, הונאות הקשורות בהשקעות, הימורים מקוונים לא חוקיים, הונאות עסקיות במייל והונאות סחר אלקטרוני. השוטרים גם החרימו נכסים וירטואליים וכסף מזמן בשווי הגבוה מ-400 מיליון דולר.
המבצע כונה HAECHI V, נעשה בתמיכתה הכלכלית של קוריאה הדרומית (לפני הטלטלה השלטונית שהתרחשה שם) והשתתפו בו 40 מדינות, בהן ארצות הברית, סין, יפן, הודו, בריטניה, צרפתי, גאנה, פולין, איחוד האמיריות ועוד מדינות וטריטוריות.
וכן, גם ניגריה השתתפה במבצע וגם שם בוצעו מעצרים, אבל העצורים שם, ככל הידוע לנו ונהיה זהירים פה, *אינם* יורשי עצר של מישהו עשיר מאוד, אינם קרובי משפחה רחוקים שלנו, ולא יוכלו להפוך אותנו לעשירים אם רק נשלם להם 1,200 דולר באגרות ותשלום לעורכי דין.
במסגרת המבצע, רשויות בקוריאה ובבייג'ינג, פירקו רשת פישינג קולית רחבת היקף שגרמה להפסדים כספיים בשווי כולל של 1.1 מיליארד דולר, והשפיעה על יותר מ-1,900 קורבנות. באינטרפול הודיעו כי העצורים חשודים בהתחזות לאנשי חוק והשתמשו בתעודות מזויפות – הונאה המוכרת גם בישראל כלפי דוברי רוסית.
הונאות מטבעות יציבים
במהלך המבצע, האינטרפול הוציא אזהרה מיוחדת (Purple Notice) המתריעה בפני מדינות על תופעת הונאה חדשה בתחום המטבעות הקריפטוגרפיים שכוללת שימוש במטבעות יציבים (Stablecoins) – מטבעות שהערך שלהן מוצמד למטבע פיאט רגיל.
האזהרה היא מפני הונאה מסוג אישור טוקן USDT (מטבע יציב המוצמד לדולר), המאפשרת לנוכלים לגשת לארנקים קריפטוגרפיים של קורבנות ולשלוט בהם, על ידי פיתוי הקורבנות לרכוש טוקנים של USDT באמצעות פלטפורמה לגיטימית.
לאחר מכן הנוכלים נותנים קישור לאתר פישינג המתחזה ליצירת חשבון השקעה, שמאפשר להם גישה מלאה לארנקי הקורבנות והעברת הכספים ללא ידיעתם.
האינטרפול: זה מה שניתן להשיג כשעובדים יחד
מזכ"ל אינטרפול, ולדסי אורקיזה מסר: "השפעות הפשיעה המקוונת עלולות להיות הרסניות – אנשים מאבדים את חסכונות חייהם, עסקים ניזוקים, והאמון במערכות הדיגיטליות והפיננסיות מתערער. האופי חסר הגבולות של פשיעת הסייבר מחייב שיתוף פעולה בינלאומי, והצלחת המבצע בתמיכת אינטרפול מדגישה מה ניתן להשיג כאשר מדינות פועלות יחד. רק באמצעות מאמצים מאוחדים נוכל להפוך את העולמות הפיזיים והדיגיטליים לבטוחים יותר".