הדאטה בארגון שלכם מוכן ל-AI?
ללא ניהול נכון של דאטה, יוזמות AI עלולות להיתקל במכשולים ולהניב תוצאות חלקיות בלבד. כך תוודאו שהתשתית הארגונית שלכם ערוכה למהפכת הבינה המלאכותית

ג'נרוט: DALL·E
כדי לממש את הפוטנציאל של AI ארגונים צריכים לגבש אסטרטגיית דאטה סדורה. דאטה איכותי הוא הדלק של כל מערכת AI, לכן ללא משילות דאטה (Data Governance), טיוב נתונים איכותיים ומדויקים, והכנת תשתית מתאימה, כל יוזמת AI תיתקל במחסומים ותניב תוצאות חלקיות בלבד. אז תכינו את מערך הדאטה הארגוני ליישום AI?
בשלב ראשון נדרש Data Lake לאחסון חכם, כזה שיאפשר שליפה מהירה של נתונים נקיים ומעודכנים. לאחר מכן יש להטמיע מנגנוני טיוב נתונים, כדי להבטיח שהתובנות שנקבל מהמודלים יהיו מהימנות ולא יתבססו על מידע חסר או שגוי שעלול להוביל אותנו להחלטות שגויות.
הקמת תשתית חישובית מותאמת היא תנאי קריטי נוסף לשימוש ארגוני נרחב ב-AI. יש להכין תשתית המשלבת GPUs, CPUs ופתרונות ענן מתקדמים כדי לאפשר למערך הדאטה של הארגון להתמודד עם כמויות נתונים אדירות ולעבד אותן בזמן אמת. בנוסף לכך, מומלץ לאמץ גישה מבוססת MLOps כדי לאפשר אוטומציה בניהול מחזור חיי המודלים, מה שיבטיח עדכניות ושיפור מתמיד בביצועים. בתוך כך, חשוב להגדיר את האחריות והבעלות על הנתונים באופן מפורט על ידי ניהול משילות ברורה (Data Governance) ולצאת לדרך עם פיילוט קטן.
ניהול בסיס הנתונים בעידן של AI
התחלתם כבר באימוץ יישומי AI בארגון ואתם אפילו רואים תוצאות? סביר להניח שנתקלתם גם באתגרים חדשים סביב ניהול המידע בבסיסי הנתונים (ואם לא, כנראה שתיתקלו בהם בקרוב). שימוש ארגוני ב-AI מעודד זינוק בהיקפי הדאטה, ואלה מייצרים אתגרים חדשים לארגונים בניהול בסיסי הנתונים שלהם (Database). ההתמודדות עם נפחי מידע אדירים מצריכה פתרונות מתקדמים יותר לניהול, אחסון ושליפה של דאטה.
מהירות התגובה הפכה קריטית יותר מתמיד. כשמערכות AI מבצעות עיבודים של דאטה מרובה בזמן אמת, כל עיכוב שמקורו בבסיס הנתונים עלול לפגוע בתפקוד העסקי. אחד הפתרונות הוא אימוץ ארכיטקטורת Lakehouse, שמשלבת את היתרונות של Data Warehouse ו-Data Lake, ומספקת ביזור, סקיילביליות ושליפות מהירות. ניתן להקים תשתית Lakehouse על ידי שילוב פתרונות כמו Redshift, Fabric ו-Data Bricks וליהנות משליפות מהירות ויכולת גידול דינאמית.
אתגר נוסף הוא ריבוי מודלים דינאמיים המשנים את מבנה הנתונים. ארגונים צריכים לוודא שה-Schema של בסיסי הנתונים שלהם תומכת בגמישות הזו, ומסוגלת להתמודד עם מבנים משתנים באמצעות פתרונות כמו Delta lake.
כל עדכוני ה-IT, תשתית וטכנולוגיה בערוץ הטלגרם של ITtime
מעבר לכך, כשמשתמשים במודלי AI לניתוח דאטה ששייך לארגון חשוב לתת את הדעת לנושא של אבטחת מידע. ככל שיישומים מבוססי AI משתמשים בכמויות גדולות יותר של דאטה, כך חשוב יותר להבטיח שהתהליך עומד בכל תקנות הפרטיות, וכי הגישה למידע רגיש מנוהלת בצורה מבוקרת תוך ציות לכל דרישות האבטחה. במילים אחרות: שילוב של ביצועים גבוהים, רמת אבטחה גבוהה וגמישות מבנית הוא המפתח לניהול בסיס הנתונים של הארגון בעידן של AI.
אימוץ AI הוא תהליך מתמשך הכרוך בלמידה, ניסוי וטעייה. ארגון שישקיע בתשתית הנתונים ויכין אותה מראש, יבטיח לעצמו יתרון תחרותי בעולם מבוסס AI. ארגונים שלא יפעלו כעת עלולים למצוא עצמם בעוד זמן מה עם פער בלתי ניתן לגישור מול המתחרים. זה הזמן להגדיר אסטרטגיית דאטה ארגונית המותאמת לעידן ה-AI ולבנות תשתית דאטה חכמה, מבוססת נתונים, שתאפשר לכם לא רק לשרוד אלא להוביל, ולמנף את הכוח של AI לצמיחה עסקית אמיתית.
הכותב הוא מנהל חטיבת תשתיות דאטה ב-ONE BI