"כל השקעה בפתיחת המערכות כדי שיהיה להן קל לדבר זו עם זו – תמיד תשתלם בטווח הארוך"
ליאור ברט, מנמ"ר בקבוצת Priority Software, קיבל את המחשב הראשון שלו בגיל 11 ומאז לא הפסיק לתכנת. מה הוא חושב על LLM's, באיזה מהלך שהוביל הוא הכי גאה ואיזה גאדג'ט הוא רוצה לקנות עכשיו (אם אפשר בכלל לקרוא לזה גאדג'ט)?
במדור מנמ"ר על הבר אנחנו משוחחים בכל פעם עם CIO או CISO שיספרו לנו קצת על עצמם, על הדרך שעשו כדי להגיע לתפקיד ועל שיטות העבודה והניהול שלהם; נדבר על השינויים בתעשייה ובתפקיד ונכיר גם צדדים פחות מקצועיים. והשבוע מתארח ליאור ברט, מנמ"ר בקבוצת Priority Software. שנתחיל?
היי ליאור, נשמח לשמוע על המסלול האישי שעשית בקריירה עד לתפקיד הנוכחי.
אבי קנה לי את המחשב האישי הראשון שלי ליומולדת 11 מדגם ZX Spectrum האהוב, עם 48K זיכרון ומקלדת מגומי, ומאותו יום לא הפסקתי לתכנת. בפעם הראשונה שבה קיבלתי משכורת כדי לתכנת לא האמנתי למזלי הטוב שאפשר לי להתפרנס מעבודה שהייתי שמח לעשות גם בחינם. תודה אבא.
החברה הראשונה שבה עבדתי הייתה חברת IOL (Israel OnLine), חברה בת של עיתון "הארץ". כשהאינטרנט עוד היה בחיתוליו, עמוס שוקן הקים חברה שמטרתה לבנות נוכחות בחלל הווירטואלי הזה, הרבה לפני ynet. האתגר היה משמעותי כי הדפדפנים בזמנו לא תמכו בעברית.לאחר מכן עבדתי בחברה בשם Precise שעסקה בתחום ניטור ביצועים של מערכות מידע, שם גם צמחתי כמנהל צוות וראש קבוצת מתכנתים. לימים החברה נמכרה לענקית הטכנולוגיה Veritas בעסקה שנחשבה לגדולה ביותר בהייטק הישראלי באותה שנה. מאז 2013 אני בחברת Priority Software.
ספר לנו קצת על פריוריטי ומה היא עושה.
חברת Priority Software Group מספקת תוכנות מבוססות ענן לניהול כלל ההיבטים של ניהול עסק: הנהלת החשבונות, ניהול ייצור ותהליכים לוגיסטיים, ועד לניהול מחסנים וחישוב שכר, עם כל מה שצריך באמצע. מוצר הדגל שלנו הוא תוכנת פריוריטי הידועה ויש לנו גם פתרונות בתחומי ה-retail, hospitality וורטיקליים נוספים.
כל העדכונים עכשיו גם בערוץ הטלגרם שלנו
מה האתגר הכי קשה שאיתו אתה מתמודד בתפקיד שלך כיום?
הכנסת חדשנות היא תמיד דבר קשה. אנחנו נדרשים תמיד להיות בשפיץ של הטכנולוגיה כי זה מה שאנחנו מצפים מעצמנו וזה מה שלקוחותינו מצפים מאיתנו. יחד עם זאת, הדאגה ליציבות המערכות דורשת כמה שפחות שינויים, כי כל שינוי עלול לגרום למצבים שלא צפינו ולא נערכנו אליהם. זה לא עוצר אותנו מלדחוף קדימה אבל זה לא קל.
באיזה תהליך שהובלת אתה הכי גאה?
וואו, שאלה קשה. אחד הפיתוחים שהובלתי הוא של ה-API במערכות שלנו, מה שאפשר למערכות לדבר זו עם זו בקלות וביעילות. מה שהיה לפני כן זה נושא כאוב. המהלך הזה הביא לשיפורים עצומים ביעילות של התהליכים העסקיים ואף אפשר הקמה של אקוסיסטם שלם של מערכות שנבנו מעל אותם API's. ככלל, אפשר לומר שכל השקעה בפתיחת המערכות כדי שיהיה להן קל לדבר זו עם זו – תמיד ישתלם בטווח הארוך.
הדאגה ליציבות המערכות דורשת כמה שפחות שינויים, כי כל שינוי עלול לגרום למצבים שלא צפינו ולא נערכנו אליהם. זה לא עוצר אותנו מלדחוף לחדשנות, אבל זה לא קל
אילו שינויים יעבור לדעתך שוק מערכות המידע בשנים הקרובות?
כולנו עדים לרעידת האדמה שהחלה בסוף 2022 עם כניסתם של ה-LLMs לחיינו. אני נמנה עם המחנה שסבור שאנחנו עדיין בתחילת הדרך של הבנת מה הטכנולוגיה הזו יודעת לעשות, ושבעוד 5 שנים שום דבר לא ייראה כפי שהוא נראה היום. לצד זאת, הנושא של התגוננות מפני מתקפות סייבר הולך וגדל. בצבא חינכו אותנו ש"קו המגע לעולם ייפרץ" והדבר נכון שבעתיים גם בתחום הזה – היכולות ההתקפיות לעולם יגדלו בקצב מהיר יותר מדרכי ההתגוננות, כך שלאורך זמן היתרון תמיד יהיה בצד של התוקף. הדבר הזה צריך להטריד אותנו מאוד.
אם מנמ”ר אחר שואל אותך: ענן ציבורי, פרטי או היברידי ולמה. מה תענה?
לכל ארגון יש את הצרכים הייחודיים שלו וקשה לתת תשובה גנרית. מה שכן, אם מדובר במערכת שניתן לצרוך במודל של SaaS שמסופק על ידי יצרן התוכנה, אפשרות זו עדיפה בעיניי ב-99% מהמקרים, כי יצרן התוכנה לעולם יהיה יותר טוב מהמנמ"ר באבטחת הסביבה ובתפעולה.
בעולם מקביל אם לא היית CIO, במה היית עוסק?
לא יודע, אולי תחום החינוך. הענקת ידע לאדם אחר, ובפרט לילדים, היא אחד הדברים המתגמלים ביותר מבחינת סיפוק אישי.
איזה גאדג’ט אתה הכי רוצה לקנות עכשיו?
לא יודע אם אפשר לקרוא לזה גאדג'ט, אבל אני רוצה לשים יד על GPU חזק של Nvidia, נגיד RTX4090 או משהו כזה, ולהשתעשע עם בניית מודלים של AI. כבר אמרתי שאני חושב שזה מעניין?
איזה אתר אתה קורא וכולם חייבים להכיר?
אתר "Hacker news", אתר הסושיאל של האינקובטור YCombinator. כמות התוכן המקצועי האיכותי שעולה שם מדי יום היא אדירה ואני לומד משם המון.
לאיזו חברה או מנמ”ר אחרים אתה רוצה לפרגן על עבודה טובה?
אשמח לפרגן לנמרוד עצמון מחברת אילקס מדיקל בע"מ. מדובר במנהל שיודע להוביל באופן שוטף תהליכי חדשנות על אף הצרכים המורכבים הנדרשים לשם כך, כל זאת תוך שמירה מתמדת על האיכות והענקת פתרונות מקצועיים.
ואחת לסיום: תן לנו טיפ לניהול עובדים.
להשקיע ולהרבות בתקשורת עם העובדים. כמה שיותר. אני לא מדבר על דברים שהם צריכים עבור מילוי תפקידם – זה מובן מאליו, אלא דווקא על הדברים שלא רלוונטיים. זה טוב בכמה רמות: העובד מרגיש שסומכים עליו ושהוא שותף שלך ולא רק כפוף אליך, זה מגביר את האמון של העובד ותחושת הביטחון שלו, ומי יודע – אולי העובד ימצא שזה שימושי עבורו.