בהשקעה של 10 מיליארד דולר: מטא תניח כבל תת-ימי מסביב לעולם

חברת Meta, שאחראית על 10 אחוז מנפח תקשורת הנתונים בעולם, תכריז על אחד הפרויקטים השאפתניים, יקרים ומורכבים בתולדותיה: פריסה של כבל תת ימי מסביב לעולם

עידן בן טובים, מערכת גיקטיים
1.12.24

מקור: Dreamstime

כשחברה אחת אחראית על כמעט רבע מכלל תעבורת הנתונים בסלולר בעולם וכ-10 אחוזים מנפח תקשורת הנתונים בעולם, היא לא יכולה להרשות לעצמה לסמוך על אחרים. זה כנראה מה שחושבת מטא, החברה האם של וואטסאפ, אינסטגרם ופייסבוק, ושרוצה לשלוט בתשתיות שלה מבלי לסמוך על חברות חיצוניות.

40 אלף קילומטרים מסביב לעולם

על פי דיווח של TechCrunch, מטא מתכננת בנייה של כבל תת-ימי אופטי שיתפרש על יותר מ-40 אלף קילומטרים מסביב לעולם, ובשביל זה היא מוכנה להוציא יותר מ-10 מיליארד דולר. הדיווח הראשוני על הפרויקט התפרסם כבר באוקטובר, אך בזמנו נטען כי התקציב של הפרויקט יעמוד על 2 מיליארד דולר. נראה כי לפחות בשלב זה, הפרויקט נמצא בשלבי התכנון וטרם התחילו עבודות ההנחה של הכבל, אך הצפי הוא שמטא תחשוף רשמית את הפרויקט והנתונים המלאים כבר בתחילת 2025.

אם אתם כבר מתחילים לתהות האם תוכלו להתנתק מהספקיות הישראליות ולהתחבר למטא, יש לנו חדשות רעות עבורכם. לפי TechCrunch, מטא תהיה הבעלים וגם המשתמשת היחידה בכבל הזה, מה שמהווה תקדים עבורה, כיוון שעד כה היא הייתה רק שותפה ב-16 רשתות קיימות. עם זאת, זהו לא תקדים בעולם הטכנולוגיה, כיוון ש-Google הקדימה אותה עם מספר כבלים תת ימיים משלה והשקעות בכ-33 חברות אחרות.

הסיבות לבנייה של כבל תת ימי שיהיה נתון אך ורק לשימוש מטא טמונות בעובדה שמטא הייתה אחראית בפועל על כ-10% מתעבורת האינטרנט הכללית, ו-22% מתעבורת הרשת הסלולרית, בין אם זה באמצעות וואטסאפ, פייסבוק, אינסטגרם ושאר הפלטפורמות שלה. בנוסף, החברה שמה דגש לא קטן בתקופה הקרובה על AI והטמיעה את Meta AI בפחות או יותר כל מוצר שלה, כך שהתעבורה הזאת צפויה להתנפח עוד יותר.

המטרה: להתחמק ממה שקרה בשבועות האחרונים

זוכרים מי היה ראשון. מקור: בזק בינלאומי

על פי התוכניות, מטא תבנה את הכבל התת ימי כך שהוא ידלג על איזורים בעיתיים מבחינה גיאופוליטית, כמו הים האדום, דרום סין, סינגפור, מצרים וכד'. הסיבה כאן ברורה: להימנע ממצב של חבלה בזדון בתשתיות קריטיות שעלולות להשפיע על השירות. התרחיש הזה התגשם רק בשבוע שעבר, כשספינת משא סינית גררה על פי החשד בכוונה עוגן לאורך הים הבלטי, ופגעה כך בכבל תת ימי; גם כבלים תת-ימיים בין ליטא לשוודיה ובין פינלנד לגרמניה נפגעו גם הם. התשתיות הקריטיות הללו הפכו למוקד סערה, ואולי גם למטרה יוקרתית ויעילה לפגיעה בתקשורת. על פי הדיווח, הכבל התת ימי של מטא יפרש בצורת "W" מהחוף המזרחי של ארצות הברית, דרך הודו, דרום אפריקה ואוסטרליה, ולבסוף בחזרה לחוף המערבי של ארצות הברית. ולא, הכבל לא עובר באיזור ישראל.

הכתבה פורסמה לראשונה בגיקטיים

משרות פתוחות

אולי פיספסת

קטגוריות

זה המקום להכיר את החברות, המשרדים וכל מי שעושה את ההייטק בישראל (ויש גם מלא משרות פתוחות!) #תוכן מקודם