משתמשים ב-Exchange, Teams או OneNote בארגון? כדאי להתחיל לשדרג

גרסאות קודמות ורכיבים שונים במגוון מוצרי מיקרוסופט הארגוניים יפסיקו לעבוד במהלך 2025. המדריך הבא יעשה לכם סדר - מה צריך לשדרג ואיך מתגברים על חיסול שירותי Legacy?

אהוד קינן
14.1.25
Teams של מיקרוסופט - מתוך אתר החברה

Teams של מיקרוסופט – מתוך אתר החברה

במהלך השנה הקרובה מיקרוסופט הולכת לבצע שינויים בתוכנות ארגוניות, בהן Exchange, Teams OneNote ואחרות: מהסרה של מרכיבים ספציפיים עד חיסול גירסאות מיושנות.

שינויים אלה יצריכו היערכות ויישום פתרונות מצד אנשי ה-IT כדי לא להיות מוצפים בטיקטים מאנשי הארגון של "לא עובד לי", עם עדיפות "קריטי" בחמישי בלילה.


כל עדכוני ה-IT, תשתית וטכנולוגיה בערוץ הטלגרם של ITtime


כך או כך, בשביל שתעברו את השנה באופן חלק ככל האפשר בלי הקפצות להוא שהמייל הפסיק לעבוד לו, וכדי שהיוזרים ימשיכו לתקשר חלק אחד עם השני, לעבוד בלי שיבושים ולשמר את הידע והיעדים בארגון – תוכלו להיעזר במדריך של חברת Admin Droid. החברה מספקת שירותי ניהול לתוכנות Microsoft 365, פירסמה מדריך שנותן פתרונות לשינויים הללו, ואת המדריך המלא תוכלו לקרוא באתר שלה.

מה יפסיק לעבוד – ומה עושים?

  • טוקנים ותיקים (Legacy) של Exchange Online יוצאים עוד החודש מכלל שימוש עבור כלל המשתמשים. אדמינים אמנם יוכלו להפעיל אותם מחדש דרך PowerShell, אבל זה רק לתקופת ביניים. ביוני האפשרות הזאת תוסר, ובאוקטובר תסתיים תקופת החסד וכל הטוקנים יכובו לחלוטין.
    הפתרון: להעביר את תוספי Outlook לשימוש בטוקנים של Entra ID דרך אימות NAA ו-Microsoft Graph.
  • ב-1 ביולי אפליקציית Teams בגרסת ה-Classic לדסקטופ לא תהיה זמינה לשימוש עבור אף אחד.
    הפתרון המוצע: לעבור לאפליקצית Teams בגירסה החדשה, או להשתמש בגירסת הווב של Teams.
  • אימות מסוג בייסיק (SMTP AUTH) הופסק באופן חלקי, ובחודש ספטמבר השנה תצא לחלוטין מכלל שימוש. המשמעות היא שלא יהיה אפשר להשתמש בה כדי לשלוח מיילים מכל מכשיר או אפליקציה.
    הפתרון: לעבור ל- OAuth עם Client Submission. אם בכל זאת חייבים להשתמש באימות בייסיק לשליחת אימיילים ב-Exchange Online, מומלץ לשקול שימוש ב-High Volume Email for Microsoft 365, ב-Azure Communication Services for Email, או בשרת Exchange מקומי (on-premises) בתצורה היברידית.
  • תוכנת OneNote לווינדוס 10 גם תגיע לדרך כל בשר, ב-14 באוקטובר: התמיכה בה תופסק, ובחנות היישומים של מיקרוסופט יהיה אפשר רק למצוא את גירסת האפליקציה שלה.
    הפתרון: להעביר את היושרים בארגון לאותה גירסת אפליקציה (OneNote for Windows), שמציעה עדכוני אבטחה וממשק עדכני.
  • באוקטובר השנה, יישומי מיקרוסופט 365 יפסיקו לעבוד על גירסאות Windows Server ישנות: 2016 ו-2019, למי שעדיין משתמש בהן – יהיו הסיבות אשר יהיו.
    הפתרון: לעבור ל-Windows 365 או Azure Virtual Desktop.
  • בסוף השנה, מיקרוסופט תחסל גם את Viva Goals.
    הפתרון: ראשית, לוודא שמבטלים את החיוב במרכז הניהול של מיקרוסופט ליתר בטחון. שנית, מיקרוסופט ממליצה לייצא את המידע מהתוכנה דרך API שיש לה, אקסל או פאוור פוינט.

שירותי Connectors, Phone ואחרים גם יושפעו

בחברה עוד אומרים כי רכיבים מסוימים ב-Teams Phone יפסיקו לעבוד, ויש לעבור ל-Get-CsEffectiveTenantDialPlan cmdlet. עוד במסע הסגירות של מיקרוסופט: הפסקת תמיכה ב-RBAC Application Impersonation תיפתר על ידי מעבר ל-Microsoft Graph.

מודולי PowerShell של Azure AD, Azure AD Preview, ו-MSOnline יפסיקו גם הם לעבוד, וגם כאן מומלץ לעבור ל-Microsoft Graph PowerShell. למי שעובדים עם SharePoint Framework, מיקורסופט תבטל את Domain Isolated Web Part, ומומלץ לעבור לרכיבי Web רגילים ולא Isolated.

מדיניות MFA ותיקה (Legacy) ו-SSPR לא ייתמכו, ומומלץ לעבור ל-אימות ב-Entra. מיקרוסופט תוציא לגמלאות גם את כל שירות Office 365 Connectors ב-Teams עד סוף 2025. הפתרון המומלץ הוא לשקול להעביר את ה-webhooks לאפליקציית Workflows בתוך Teams.

משרות פתוחות

אולי פיספסת

קטגוריות

זה המקום להכיר את החברות, המשרדים וכל מי שעושה את ההייטק בישראל (ויש גם מלא משרות פתוחות!) #תוכן מקודם