מיקרוסופט: תסגרו מיילים, זה חונק את הזיכרון
החברה הקדישה מאמר בעמודי התמיכה שלה כדי להסביר מה אפשר לעשות למי שהחליט לפתוח יותר מ-60 אימיילים בו זמנית, ומקבל שגיאות. לסגור אותם זה הפתרון המומלץ אבל לא היחיד
יש כאלה שלא סוגרים חלונות וטאבים. זה יכול להיות מהיסח הדעת, מפומו, מכישרון יוצא דופן למולטי טאסקינג או מכל סיבה אחרת. הבעיה: זה כמובן יכול לחנוק את הזיכרון ולמנוע מדברים לעבוד. מתברר שיותר משני אנשים עושים את זה (מה שיכול להעניק לזה את המילה “תופעה” בעיתונות), והראיה לכך היא שמיקרוסופט בעצמה נדרשה לעניין שגרם לבעיות אצל משתמשי אאוטלוק 365 (או Classic Outlook).
“ייתכן שתרצו לאתחל את אאוטלוק”
החברה עדכנה השבוע מאמר תמיכה תחת הכותרת “תקלות ב-Classic Outlook בפתיחת יותר מ-60 אימיילים בו זמנית”. מיקרוסופט מפרטת את התקלה “כאשר אתם פותחים יותר מ-60 אימיילים וכולם פתוחים במקביל”, נכתב בלי לתהות מי מגיע למצב כזה, “אאוטלוק עשויה להראות לכם את אחת השגיאות הבאות ולקרוס”.
הודעות השגיאה מבשרות שיתכן שמדובר בעניין רגעי, אבל מציעה “אם אתם רואים אותה שוב, ייתכן שתרצו לאתחל את אאוטלוק”. ההודעות מציינות שייתכן שהבעיה נובעת מחוסר זכרון או משאבים, ומציעה לנסות את מה שמכירה כל אשת תמיכה – לסגור תוכנות ולפתוח מחדש.
הפתרון הפשוט והפתרון המסוכן
מיקרוסופט מציינת שהיא חוקרת את התופעה, ומציעה שני פתרונות – האחד מהם יותר מסוכן: להגדיל את התכולה של מערכת ההפעלה לפרוססים שרצים בו זמנית באופן ידני על ידי העלאת המספר ב-USERProcessHandleQuot מ-10,000 לעד 18,000. עם זאת, החברה מזהירה שהדבר עלול לגרום לחוסר יציבות של המערכת בגלל עומס שיווצר עליה.
פתרון נוסף שמציעה התמיכה של מיקרוסופט נראה פשוט יותר ודי מובן מאליו: “הימנעו מפתיחת יותר מ-60 מיילים בו זמנית”.