שיתוף הפעולה החדש שינסה לעצור את איומי הסייבר על ישראל
איגוד ההייטק הישראלי בהתאחדות התעשיינים ומערך הסייבר הלאומי חתמו על מזכר הבנות עבור שיתוף פעולה חדש ורחב היקף. כחלק מכך, יוקמו תוכניות הכשרה ייעודיות בהן ישולבו תכני מערך הסייבר בקורסים של האיגוד

אברהם זרוק ודדי גרטלר ממערך הסייבר, ליאור פרנקל, מאיה שוורץ ורון גרמה מאיגוד ההייטק. קרדיט: איגוד ההייטק
על רקע איומי הסייבר המתרבים, איגוד ההייטק הישראלי בהתאחדות התעשיינים ומערך הסייבר הלאומי חתמו על מזכר הבנות לשיתוף פעולה רחב היקף. שיתוף הפעולה החדש יצא לדרך עם הקמת תוכניות הכשרה ייעודיות בהן ישולבו תכני סייבר של המערך בקורסים קיימים של איגוד ההייטק, לצד פיתוח קורסים חדשים בהובלת מומחים ממערך הסייבר והאקדמיה. כחלק מהשת"פ ישולבו בכנסים מקצועיים של התאחדות התעשיינים תכנים בנושאי סייבר, ויושקו כנסים וימי עיון ייעודיים, תוך שילוב תוכן ומעורבות מרצים בכירים מהמערך.
כל עדכוני ה-IT, תשתית וטכנולוגיה בערוץ הטלגרם של ITtime
מהלך נוסף שיתוגבר הוא שיתוף הפעולה במחקר ובסקרים למיפוי מצב המוכנות והמוגנות בסייבר בתעשייה. איגוד ההייטק בהתאחדות התעשיינים ימשיך להוביל את איסוף הנתונים, בעוד מערך הסייבר יסייע בניתוח הממצאים ופרסומם באופן שיאפשר קבלת החלטות מבוססות נתונים.
"צעד משמעותי ליצירת סביבה בטוחה"
״האיומים על התעשייה הישראלית הולכים ומתרחבים, ומחייבים התמודדות משולבת של כלל הגורמים – מהממשלה ועד לחברות עצמן", אמר ליאור פרנקל, יו"ר פורום חברות הסייבר באיגוד ההייטק בהתאחדות התעשיינים, שהוסיף כי "חברות הסייבר הישראליות מובילות את החדשנות בתחום, והחיבור בין התעשייה למערך הסייבר הלאומי יאפשר למפעלים ולחברות לאמץ פתרונות מתקדמים ולהגן על עצמם מפני התקפות. זהו צעד משמעותי לקראת יצירת סביבה בטוחה יותר, שתשמור על היתרון התחרותי של התעשייה הישראלית בעולם".
״לאור הגברת האיומים והתקיפות, חיזוק החוסן של התעשייה הפך להכרח. פורום הסייבר של איגוד ההייטק פועל כבר שנים כדי לתת מענה מקצועי לתעשיינים, וכעת, מערך הסייבר הלאומי בחר בנו להוביל יחד את המהלך", מסרה מאיה שוורץ, מנכ״לית איגוד ההייטק הישראלי בהתאחדות התעשיינים. "אנו מאמינים כי שילוב כוחות בין התעשייה לממשלה ייצור מעטפת הגנה אפקטיבית, יגביר מודעות ויחזק את החוסן העסקי של הארגונים. התעשייה הישראלית חייבת להיות ערוכה לכל תרחיש, ושיתוף הפעולה הזה הוא צעד חשוב בכיוון הנכון".
״התעשייה הישראלית היא מנוע הצמיחה של הכלכלה, אך גם יעד מרכזי לאיומי סייבר מתקדמים. שיתוף הפעולה שאנו משיקים היום אינו רק תגובה לאיומים – הוא מהלך אסטרטגי שנועד להפוך את המרחב הייצרני בישראל לעמיד וחסין יותר לאורך זמן", ציין דדי גרטלר, ראש אגף חדשנות במערך הסייבר הלאומי. "חוסן סייבר הוא יתרון תחרותי, והוא תלוי בשילוב ידיים בין המגזר הציבורי לפרטי. יחד, נוודא שהחדשנות הישראלית לא רק מייצרת את הטכנולוגיות של המחר, אלא גם מוגנת בפניהן".