וואן טכנולוגיות הכניסה קרוב למיליארד שקל ברבעון האחרון

החברה דיווחה על צמיחה בהכנסות וברווחים ועלייה בשיעור הרווח התפעולי ביחס לשנה שעברה. במקביל, מטריקס דיווחה על רווח תפעולי של יותר מ-100 מיליון שקל ברבעון

מערכת ITtime
17.11.24

עיבוד תמונה:
dreamstime

חברת וואן טכנולוגיות פרסמה את דוחות הרבעון השלישי של 2024, בהם היא מדווחת על רווחי שיא: הכנסות של כ-969 מיליון שקל, מתוכם רווח נקי של 59 מיליון שקל. שיעור הרווח התפעולי ברבעון עלה, על פי דיווח החברה, ל-8.3% מההכנסות בהשוואה ל-7.2% מההכנסות ברבעון המקביל אשתקד.

עלייה בביקושים

על פי ההודעה, ההכנסות ממגזר פתרונות ושירותים טכנולוגים צמחו ברבעון בכ-17% לכ-611 מיליון שקל, לעומת כ-521 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. לצד זאת, היו ירידות קלות בתחומים אחרים. ההכנסות ממגזר תשתיות מחשוב ותקשורת הסתכמו ברבעון בכ-285 מיליון שקל, בהשוואה לכ-297 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ההכנסות ממגזר מיקור חוץ של תהליכים עסקיים ומרכזי תמיכה טכנולוגיים הסתכמו ברבעון ב-79 מיליון שקל, בהשוואה ל-84 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

עדי אייל - צילום Regev Art Photography

עדי אייל – צילום Regev Art Photography

ההכנסות בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2024 צמחו בכ-8% ל-2.92 מיליארד שקל, בהשוואה ל-2.69 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הצמיחה בהכנסות נבעה בעיקר מגידול אורגני של כ-14% בהכנסות ממגזר פתרונות ושירותים טכנולוגים.

הרווח הגולמי בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2024 עלה בכ-8% לכ-442 מיליון שקל, בהשוואה ל-408 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח התפעולי בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2024 עלה ב-18% לכ-229 מיליון שקל, בהשוואה ל-194 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

“הצמיחה נובעת, בין היתר, מהעלייה בביקושים לפתרונות הטכנולוגיים ולמומחים הטכנולוגים של הקבוצה על מגוון תחומי פעילותה”, מסר עדי אייל, מנכ”ל וואן טכנולוגיות, “לצד המשך העמקת הפעילות שלנו מול הלקוחות בכל שאר התחומים”.

עוד מיזוגים ורכישות

במקביל, החברה הכריזה בשבוע שעבר על הסכם לרכישת בזק אונליין במלואה מחברת בזק בסכום של 35 מיליון שקלים. בזק אונליין, שהוקמה בשנת 2000, מתמחה בהקמה, ניהול ותפעול של מוקדי שירות. “זהו תחום העובר כיום טרנספורמציה טכנולוגית בשילוב מערכות מתקדמות, לרבות בינה מלאכותית”, מסר אייל, “ויש לנו הזדמנות למנף את היכולות הטכנולוגיות שלנו, להרחיב את מעגל הלקוחות ולשפר את היעילות התפעולית במסגרת מהלך אסטרטגי זה”, שאומר כי החברה תבחן הזדמנויות נוספות למיזוגים ורכישות הודות לקופת המזומנים של החברה ולתזרים שמיוצר בכל רבעון”.

במקביל לפרסום הדוחות, הכריז דירקטוריון החברה על חלוקת דיבידנד בסך של כ-37.5 מיליון שקל (המהווים כ-52 אגורות למניה), וזאת בהתאם למדיניות חלוקת הדיבידנד לפיה תחלק החברה דיבידנד לבעלי מניותיה בשיעור של 66% מהרווח הנקי הרבעוני.

מוטי גוטמן -צילום: עידן גרוס

מוטי גוטמן -צילום: עידן גרוס

מטריקס: צמיחה של 16% ברווח התפעולי

במקביל, גם מטריקס פירסמה את הדוח שלה לרבעון הזה, ובו היא מציגה המשך צמיחה ושיפור בכל מדדי הרווחיות. גם מטריקס הודיעה על רכישה: של חברת Alacer האמריקאית המתמחה במתן שירותי מומחה בתחום הממשל, ניהול סיכונים וציות לרגולציה (GRC) ובתחום המערכות למניעת הלבנת כספים (AML).

לפי הדיווח של מטריקס, ברבעון השלישי של 2024 צמח הרווח התפעולי ב-16% והסתכם בשיא לרבעון בסך של 108.2 מיליון שקל. הרווח הנקי צמח ב-22.8% והגיע ל-69.7 מיליון שקל. ההכנסות ברבעון השלישי הגיעו ל-1.42 מיליארד שקל, וזאת לעומת 1.33 מיליארד שקל אשתקד, כלומר צמיחה של 6.4%. לאחר התאמת הכנסות שהוכרו בדוחות החברה על בסיס נטו, רשמה החברה צמיחה של 11.3% בהכנסות.

ההכנסות של החברה בתשעת החודשים צמחו בכ-7.5% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד והסתכמו בשיא של 4.2 מיליארד שקל. גם הרווח התפעולי צמח ב-12.9% והגיע לשיא של 330 מיליון שקל. הכנסות מטריקס בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2024 לסכום של 4.2 מיליארד שקל, גידול של 7.5% בהשוואה ל-3.9 מיליארד שקל אשתקד וצמיחה של כ-10% לאחר התאמת ההכנסות שהוכרו על בסיס נטו. כל הצמיחה בהכנסות, לפי החברה, מקורה בצמיחה אורגנית.

סכום הרכישה של Alacer לא דווח, ונמסר רק כי הוא מוערך במיליוני דולרים. מטריקס אומרת כי פעילות הייעוץ של Alacer תתחבר לפעילות Matrix IFS, המתמחה ביישום פתרונות לניהול סיכונים, ניהול הונאות, ממשל וציות לרגולציה, בעיקר במגזר הפיננסי בארה”ב.

“צומחים על אף אתגרי המלחמה”

“אנחנו מסכמים היום את התוצאות הכספיות של רבעון מצוין נוסף”, אומר מוטי גוטמן, מנכ”ל מטריקס, “על אף אתגרי תקופת המלחמה אנו גאים להמשיך ולהציג שיעור צמיחה דו-ספרתי בהכנסות וברווחים והכל כתולדה מצמיחה אורגנית. הצמיחה שמטריקס ממשיכה להציג באופן עקבי, ובתקופה סוערת, היא ביטוי מובהק לחוסנה של החברה ולהובלה המקצועית שלנו את שוק ה-IT בישראל”.

מטריקס הודיעה כי תמשיך במדיניות חלוקת הדיבידנדים בשיעור של עד 75% מן הרווח הנקי לבעלי המניות, בכפוף למבחני חלוקה כחוק. בתשעת החודשים הראשונים של 2024 חילקה מטריקס לבעלי מניותיה דיבידנדים בסך מצטבר של 184.2 מיליון שקל (290 אגורות למניה). עם פרסום הדוחות הודיעה מטריקס על חלוקה של דיבידנד רבעוני נוסף בסך של 48.2 מיליון שקל (76 אגורות למניה).

No comments found.

משרות פתוחות

אולי פיספסת

Geektime INSIDER

זה המקום להכיר את החברות, המשרדים וכל מי שעושה את ההייטק בישראל (ויש גם מלא משרות פתוחות!) #תוכן מקודם