החברה הזו "ירדה" מהענן וחסכה 2 מיליון דולר בשנה
ה-CTO של חברת התוכנה 37signals החליט לעבור לתשתיות On-Prem אחרי חשבון של 3.2 מיליון דולר עבור שירותי ענן. השנה היא כבר החזירה את ההשקעה בציוד החומרה שקנתה לטובת המהלך
חברת התוכנה 37signals, שפיתחה את פלטפורמת ניהול הפרויקטים Basecamp, הודיעה לאחרונה כי חסכה כמעט 2 מיליון דולר במהלך השנה הראשונה מאז שעברה מענן לתשתיות מקומיות (on-prem). החברה החליטה לחזור לתשתית OnPrem בעקבות חשבון מנופח של שירותי ענן, והמהלך אפשר לה להחזיר את ההשקעה בציוד החומרה החדש שנרכש לצורך המעבר.
לפני מספר שנים נדהמו לגלות ב-37signals כי חשבון שירותי הענן שלהם הגיע לסכום אדיר של 3.2 מיליון דולר, חלק נכבד ממנו לחברת Amazon Web Services (AWS). בעקבות כך, החברה החליטה להשקיע בשרתים חדשים ולבצע מעבר הדרגתי של האפליקציות ונתוני הלקוחות לתשתיות שלה.
את הדברים כתב סמנכ"ל הטכנולוגיה של החברה, דיוויד היינמייר הנסון, בליקדנאין, "הצלחנו להעביר שבע אפליקציות ענן, כולל כלי הדואר והיומן שלנו – HEY, ממערכות AWS לתשתיות החומרה שלה בקיץ האחרון", כתב, "רק בסוף השנה הקודמת פגו חלק מהתחייבויות החוזים הקיימות, ולכן שנת 2024 היא השנה הראשונה שבה ניתן לראות חיסכון נקי מהמעבר".
הנסון הוסיף כי החיסכון היה גדול יותר מההערכות הראשוניות,: החשבון הכולל של שירותי הענן כעת עומד על כ-1.3 מיליון דולר בלבד – צמצום של כמעט 2 מיליון דולר לשנה. ההערכות הן שהחיסכון הכולל של החברה יעלה על 7 מיליון דולר בחמש השנים הקרובות.
חיסכון של 10 מיליון דולר בחמש שנים
לצורך המעבר, רכשה החברה חומרה חדשה בעלות של כ-700,000 דולר ממערכות Dell, אך הוצאות אלה כוסו במלואן במהלך שנת 2023, עם פקיעת החוזים הישנים. הנסון ציין כי הציוד החדש ישמש את החברה במשך חמש עד שבע שנים, מה שמגדיל אף יותר את הערך שנצבר.
ההוצאות שנותרו לחברה על שירותי הענן, בסך 1.3 מיליון דולר, יופנו לשירות אחסון הנתונים AWS S3 כחלק מחוזה שנחתם לתקופה של ארבע שנים. עם פקיעת החוזה בקיץ הקרוב, מתכננת החברה לעבור לאחסון נתונים בשני דאטה סנטרים מבוססי Pure Storage, שיספקו קיבולת של 18 פטה-בייט. עלות החומרה הצפויה תשתווה לעלות שנתית של AWS S3.
לפי הנסון, המעבר המלא מהענן צפוי להוביל לחיסכון של מעל 10 מיליון דולר בטווח של חמש שנים, במקביל לשיפור הביצועים והעלאת הקיבולת. זאת, למרות הטענות של ספקיות הענן הגדולות כמו AWS, על כך שהמעבר לתשתיות מקומיות דורש מאמצים רבים.
עם זאת, הנסון הדגיש כי המעבר מענן לתשתיות מקומיות אינו בהכרח מתאים לכל חברה, ותלוי בצרכים הספציפיים שלה ובתשתיות שכבר ברשותה. למרות זאת, הוא ציין כי עבור 37signals המעבר התברר כמשתלם, וכי לא נדרשה הגדלת הצוות לניהול התשתיות החדשות, כפי שחלק מהמבקרים צפו בתחילת התהליך.