רוצים להרוויח יותר ב-2025? ההכשרות האלה יקפיצו לכם את השכר
הנדסת רשתות בענן, אבטחת סייבר וכמובן AI - ההכשרות שמניבות לאנשי ונשות ה-IT שעברו אותן את השכר הממוצע הכי גבוה. וגם: ההכשרות הנדרשות ביותר בישראל
מתלבטים ומתלבטות לגבי הכשרה מקצועית בתחומי הטק? דעו שמי שעבר הכשרות בתחומים כמו ארכיטקטורת ענן, סייבר, ניתוח ומדעי נתונים, ובעיקר כאלה של גוגל קלאוד, נוטים לקבל משכורות גבוהות מהממוצע.
כל עדכוני ה-IT, תשתית וטכנולוגיה בערוץ הטלגרם של ITtime
הנתונים עולים מדו"ח של חברת Skillsoft, חברה שעוסקת בהכשרות טכניות, משפטיות עסקיות ובנטוורקינג, המבוסס על סקר שנערך בקרב יותר מ-5,700 עובדים באזורים שונים בעולם ובתעשיות שונות. בעוד הדו"ח לא חתך נתונים ספציפיים על ישראל, מומחים בענף המקומי מסכימים כי חלק מההכשרות המופיעות בו נדרשות מאוד גם כאן, ומוסיפים שיש גם דרישות מקומיות – על כך בהמשך.
גוגל קלאוד מובילה
במדרג השכר הבינלאומי, במקום הראשון נמצאים מי שעברו הכשרת מהנדס רשתות של גוגל קלאוד (Google Cloud Certified – Professional Cloud Network Engineer) – מי שמחזיק בה בשנתיים האחרונות מקבל שכר שנתי ממוצע של 163,198 דולר.
במקומות הבאים נמצאות הכשרות נוספות של גוגל קלאוד ובהן ארכיטקט ענן, מפתח ענן, מהנדס דאטה, מהנדס דב-אופס ומהנדס אבטחת מידע, שמקבלים שכר שנתי ממוצע של 146,212 דולר עד 159,135 דולר.
עוד בעשירייה הראשונה – מומחי אבטחת מידע (ספציפית CISSP) ומומחי ענן של אמזון (AWS Certified Security ו-AWS Certified Advanced Networking). את העשירייה סוגרים מי שעברו הכשרות מומחה דאטה בייס בגוגל קלאוד, ושכרם השנתי הממוצע הוא 137,394 דולר.
יש סייג נדרש, שמצוין גם בדו"ח עצמו: משכורות הן כמובן תוצאה של מספר גורמים מעבר להכשרה עצמה, כולל היכולת ליישם את הכישורים בעבודה, התפקיד, התפתחות מקצועית מתמשכת, ותק, עבודה קשה וכמובן יכולות משא מתן בראיון העבודה ובמהלכה. חשוב לציין גם כי אנשי IT רבים, כמובן, עוברים יותר מהכשרה אחת.
בישראל: הכשרות לסייבר ולעבודה בתקנים בינלאומיים
"התעודות רלוונטיות מאוד לאקוסיסטם הטכנולוגי בישראל ומתאימות גם למגמות גלובליות", אומרת ד"ר מיכל קורן, ראש בית הספר להנדסת תעשייה וניהול בשנקר. קורן מציינת שהכשרות כמו CCSP תואמות מאוד למגמה הגוברת למומחיות באבטחת ענן ופרטיות, ורלוונטיות במיוחד לחברות שמאמצות תקנים גלובליים, כמו GDPR של האיחוד האירופי.
"מעסיקים בישראל מעריכים השכלה טכנולוגית, יכולת למידה מתמדת של טכנולוגיות עדכניות, כישורים בינאישיים ויכולת הסתגלות מהירה לסביבה משתנה", מוסיף אור אלוני, מרצה בכיר במכללת ג'ון ברייס, "ההסמכות המבוקשות ביותר הן של AWS, Azure ו-GCP מתחומי ה-Security, DevOps ו-Infrastructure, כאשר הידע הפרקטי המבוקש ביותר הוא מעולמות טכניים של מערכות תקשורת ואוטומציות".
לדבריו, יש בישראל ביקוש לארכיטקט ענן של Google Cloud, וכן CCNP, ארכיטקט פתרונות של AWS, וגם CCSP והאקר אתי (CEH) – הכשרות שמופיעות כמובילות גם בדו"ח.
לצידן, הוא אומר, השוק המקומי מחפש גם בעלי כישורים בתחום הענן כמו Designing Microsoft Azure Infrastructure Solutions או Cloud DevOps Engineer Professional והכשרות של Azur כמו AZ-104 ו AZ-500.
"בתחום הסייבר", מוסיף אלוני, "ישנן עוד הכשרות מבוקשות בישראל, ובהן Offensive Security Certified Professional ו-Offensive Security Experienced Penetration Tester לצד CCNA, Check Point Certified Security Administrator ו-CompTIA Security+ SY0-701".
ד"ר קורן אומרת שהתחומים הנדרשים ביותר כיום בשוק הם אבטחת סייבר וארכיטקטורת ענן. "תעודות כמו CCSP, CEH מבוקשות במיוחד, בייחוד לאור הצורך הגובר באבטחת סייבר בישראל של מערכות מורכבות. גם Nutanix NCP-MCI מבוקש לאור הצורך הגובר בארכיטקטורות ארגוניות חדשות".
הדו"ח אמנם לא מציג חיתוך ספציפי לישראל, אבל בחיתוך באזור שלנו, EMEA, גוגל מובילה בדומה למדרג העולמי. מי שעבר הכשרה של הנדסת אבטחת מידע בקלאוד של גוגל באזורנו מקבל שכר שנתי ממוצע של 172,380 דולר. אחריו במדרג השכר נמצאות הכשרות דומות של גוגל קלאוד שנמצאות גם במדרג העולמי, ואחריהן הכשרות של CISSP, של ארכיטקט פתרונות ב-AWS ושל CRISC.
מדביקים את הפער בבינה המלאכותית
הדו"ח מראה את מה שרבים מרגישים בשטח: AI שינתה באופן דרמטי את נוף העבודה. תעשיית ה-IT לא תמיד מתמודדת עם הזינוק המהיר הזה בטכנולוגיה ונוצר פער בין הידע של העובדים והעובדות בארגון לבין הטכנולוגיה הזמינה בעולם ה-AI.
מחברי הדו"ח ציינו כי לארגונים חשוב לזהות את המיומנויות הנדרשות ב-AI וליישם תוכניות הכשרה אפקטיביות כדי להישאר רלוונטיים ולענות על דרישות הלקוחות. עם זאת קשה למצוא ולגייס טאלנטים חדשים בתחום, ולכן החברות מחפשות פתרונות בתוך הצוותים שלהם ומכשירות את הצוות הקיים על הטכנולוגיה.
"על פי רוב, סטודנטים מבקשים לגשת להסמכות מעולמות של ה-Cloud" אומר אלוני, "ולאחרונה אנחנו גם מזהים עניין סביב העולמות החדשות של ה-AI. התחום נמצא בצמיחה משמעותית בישראל ויש ביקוש גובר למומחים ולמועמדים שיודעים לעבוד עם AI במטרה לייעל אוטומציות ולחסוך לארגון".
"במגזר הטכנולוגי כמעט כל חברה מאמצת טכנולוגיות AI ולכן אפשר לראות דרישה הולכת וגוברת לכלים האלה", מוסיפה ד"ר קורן, "מיומנויות המשלבות מודל AI עם מומחיות בתשתית ענן, כמו Google Cloud AI, זוכות לביקוש הולך וגובר. גם לצורך זיהוי איומים בתחום אבטחת הסייבר יש מינוף של טכנולוגיות AI ודרישה לאנשי ונשות מקצוע בתחום".