האם רישוי VMware עדיין משתלם לעסקים קטנים? לא בטוח
שינוי דבמדיניות הרישוי של Broadcom מחייב לקוחות לשלם על 72 ליבות – גם אם יש להם רק שמונה. עסקים קטנים עלולים לגלות שהעלות כבר לא מצדיקה את הפתרון

VMware, קרדיט: dreamstime
השלוחה הצרפתית של חברת ההפצה Arrow שלחה לאחרונה מייל לשותפי VMware באירופה, ובו עדכון שאי אפשר להתעלם ממנו: מספר הליבות המינימלי הנדרש לרישוי מוצרי VMware יעלה מ-16 ל-72. המשמעות בפועל – גם לקוח שמפעיל שרת עם שמונה ליבות בלבד, יידרש לשלם כאילו יש לו 72 ליבות. כלומר, הוא מחויב על 64 ליבות שהוא כלל לא משתמש בהן.
המהלך הזה מכוון בעיקר כלפי לקוחות קטנים ובינוניים, שמשתמשים בגרסאות כמו vSphere Foundation או vSphere Enterprise Plus כדי להריץ סביבות וירטואליות בסיסיות. מבחינתם, מדובר בזינוק חד בעלויות – ללא כל תוספת פונקציונליות.
למה Broadcom עושה את זה?
לצד העלאת הרף לרישוי, Arrow מזהירה כי Broadcom גם החלה להטיל קנסות על אי-חידוש מנוי במועד. מי שיאחר לחדש את הרישיון, ייאלץ לשלם 20% יותר מהמחיר המקורי של השנה הראשונה.
מאז שרכשה את VMware, נראה כי Broadcom פועלת לפי מדיניות חדשה: להתמקד בלקוחות הגדולים והרווחיים, ולצמצם השקעה בתמיכה או תמחור נוח לעסקים קטנים. היא כבר איחדה את מוצרי VMware לחבילות מנוי גדולות שכוללות גם שירותי תמיכה, מה שהוביל לעלייה כוללת בעלויות – גם אצל לקוחות ותיקים.
לקוחות שמשתמשים בחבילת Cloud Foundation (VCF), שדורשת לפחות ארבעה שרתים ומיועדת לארגונים גדולים, ככל הנראה לא יושפעו מהשינוי. מבחינתם, רף ה-72 ליבות הוא מינימום שכבר קיים בפועל.
לפי דיווחים ברשתות החברתיות ובבלוגים מקצועיים, ישנם ארגונים ששוקלים מעבר לפלטפורמות אלטרנטיביות – כמו Proxmox, Nutanix או Hyper-V של מיקרוסופט. עם זאת, לפי הדוחות של Broadcom, ההכנסות ממוצרי VMware דווקא עלו, והחברה מצהירה שוב ושוב על שביעות רצונה מהמהלך האסטרטגי.