Wi-Fi 7 בדרך: האם זה שדרוג ששווה לחכות לו?

במהלך 2025 צפוי לצאת לשוק דור חדש של חיבור אלחוטי שמבטיח מהירויות חסרות תקדים. מה ההבדלים לעומת ווי-פיי 6 ולמי יתאים לשדרג?

כתב אורח
22.12.24

תמונה: dreamstime

מאת: דרור מרום 

במהלך 2025 צפויה לצאת לשוק טכנולוגיית Wi-Fi 7 – דור חדש של חיבור אלחוטי שמבטיח להוביל אותנו אל העתיד עם מהירויות חסרות תקדים, זמן תגובה מינימלי ותמיכה בעומסי נתונים עצומים. הטכנולוגיה נמצאת בתהליכי תקינה סופיים וכשתוכרז היא כבר תהיה זמינה במכשירים חדשים שיוצאים לשוק.

אומרים ש-Wi-Fi 7 ישנה את כללי המשחק עבור עסקים, בתים חכמים ותעשיות מתקדמות. מה בעצם יהיה ההבדל לעומת הדורות הקודמים והאם זה באמת שדרוג ששווה לחכות לו?

Wi-Fi 6 כבר מספק מהירות מוגברת, יעילות משופרת ותמיכה בריבוי משתמשים ומכשירים מרובים בו-זמנית, אבל הדור הבא אמור לענות על דרישות גוברות ליישומים כבדים כמו וידאו באיכות 8K, מציאות מדומה (VR) ומציאות רבודה (AR). כדי לענות על העומסים הללו דור 7 – הדור החדש של תקן התקשורת האלחוטית – מבוססת על התקינה של IEEE 802.11be ולכן אמורה לספק ביצועים טובים בהרבה מבחינת מהירות, יציבות ויכולת לתמוך במספר מכשירים גדול יותר. כמה זה בדיוק טובה בהרבה?

מהירות גבוהה יותר. Wi-Fi 7 מאפשר מהירויות (תיאורטיות) של עד 46Gbps, כלומר  עד פי ארבעה לעומת Wi-Fi 6, כך שניתן יהיה להוריד ולהעלות תכנים, לשדר וידאו באיכות גבוהה ולתמוך באפליקציות כבדות ללא שום הפרעות.

תמונה: dreamstime

רוחב פס מורחב (ספקטראלי). Wi-Fi 6 תמכה בערוצים של עד 160MHz, ואילו דור הבא יאפשר שימוש בערוצים רחבים יותר כולל ערוצים של 320MHz. כך ניתן יהיה להעביר תעבורה רבה יותר בבת אחת ולהבטיח חוויית משתמש חלקה גם במצבי עומס.

Multi-Link Operation – MLO. התכונה הזו תהיה חלק מהסטנדרט בוויי-פיי 7. היא מאפשרת שימוש במספר ערוצים בו-זמנית לחיבור אחד ומשפרת משמעותית את היציבות ואת קצב התגובה.
4K-QA – Quadrature Amplitude Modulation – הוא אחד מהחידושים הבולטים בטכנולוגיית Wi-Fi 7 והוא מייצג שדרוג משמעותי בהשוואה לדורות הקודמים. שיטת QAM משמשת לקידוד אותות על ידי שילוב של שני פרמטרים – אמפליטודה ופאזה – כדי להעביר מידע, ב-Wi-Fi 7, המעבר ל-4K-QAM (4096-QAM) מאפשר לקודד כמות גדולה יותר של נתונים בכל מחזור אות, וכך להגדיל את קצב העברת הנתונים.

אבטחת מידע. זה נושא סופר קריטי, בטח בשדרוג הרשת האלחוטית וכמובן במעבר ל-All Wireless Office. בווי-פיי 7 יש תמיכה בריבוי ערוצים (Multi-Link Operation – MLO), מה שמאפשר עבודה במקביל על ערוצים מרובים ועלול לפתוח את הדלת לאיומים חדשים של פרצת נתונים. לכן Wi-Fi 7 מתבסס על הצפנה חזקה יותר ושימוש במפתחות הצפנה ייחודיים לכל ערוץ, מה שמונע ניצול של ערוץ פגיע לחשיפת נתונים בערוצים אחרים.

כמו כן, תקני WPA3 מקבלים הרחבות נוספות, כולל אופטימיזציה עבור ריבוי מכשירים וסביבות מורכבות והבטחה לשילוב בעתיד של WPA4. בנוסף, ווי-פיי 7 מתוכנן לתמוך במכשירים פשוטים כמו חיישנים חכמים IoT עם שיפור במנגנוני אימות מבוססי קריפטוגרפיה קלה, כדי להגן עליהם מבלי להעמיס על משאביהם המוגבלים.

כדאי לשדרג ל-Wi-Fi 7?

מעבר ל-Wi-Fi 7 יביא כמה יתרונות לארגונים ועסקים. הוא מותאם לעומסים גבוהים ומסוגל לתמוך בכמות רבה של מכשירים מחוברים בו-זמנית. כלומר, הוא ישדרג סביבות תעשייתיות, משרדים, מפעלים, אזורים עם ריבוי משתמשים ועוד, וגם שימושים כבדי תעבורה כמו סטרימינג באיכות גבוהה ועבודה שוטפת מול שירותי ענן, וכאמור יספק תגובתיות גבוהה יותר בזכות ה-MLO.

אבל המעבר גם מצריך שדרוג של הציוד ואביזרי הקצה (מחשבים, טלפונים). אמנם לפי הערכות, העלויות אמורות להיות די דומות, אבל המעבר לטכנולוגיה החדשה בכל מקרה יצריך השקעה כספית, כך שאם אינכם צרכני רוחב פס גבוה עם ריבוי משתמשים, שעובדים עם וידיאו באיכויות גבוהות, סביר שתסתפקו ב-Wi-Fi 6.

הכותב הוא מנהל חטיבת אלחוט & IoT בבינת תקשורת מחשבים

משרות פתוחות

אולי פיספסת

Geektime INSIDER

זה המקום להכיר את החברות, המשרדים וכל מי שעושה את ההייטק בישראל (ויש גם מלא משרות פתוחות!) #תוכן מקודם