האם האקזיט של וויז מכניס את ה-CISOs לחוסר ודאות?

מנהלי אבטחת מידע שמשתמשים במוצרי Wiz מעלים חשש אם היא תצליח להישאר נייטרלית ולשרת גם עננים שאינם של גוגל, המצב הזה הוא דווקא חדשות טובות למתחרות גדולות וקטנות

רונה חזקיה
27.3.25

צילום: אבישג שאר ישוב‎

איפה הייתם כשקיבלתם את הפוש שגוגל רכשה את Wiz ב-32 מיליארד דולר? אין ספק שזו לא עוד עסקה בתחום ההייטק הישראלי, אלא רעידת אדמה של ממש בתעשיית הסייבר הישראלית, ונראה כי היא מעוררת לא מעט שאלות ותהיות בקרב מנהלי אבטחת המידע (CISO) בישראל.

האם וויז תשמור על ניטרליות?

בואו נתחיל בלהגיד את המובן מאליו – מדובר ברכישה שהיא גאווה לתעשייה הישראלית, ובמוצר וחברה שהרוויחו את זה ביושר. ועם זאת, יש שאלה מרכזית שמעסיקה את ה-CISOs מאז – האם גוגל תאפשר לוויז להמשיך לפעול כפתרון נייטרלי לכל פלטפורמות הענן, או שתוך זמן קצר היא תהפוך לחלק אינטגרלי מ-Google Cloud ותפסיק לתמוך בסביבות כמו AWS ו-Azure? האם בעתיד הקרוב פיצ'רים של Wiz ישוחררו קודם ל-GCP, ואולי בכלל יהיו בלעדיים לו? האם הממשק ישתנה ויהיה צריך לשנות את אופי העבודה?

החשש הזה אינו מופרך: בעבר רכישות דומות גרמו לחברות לאבד את הנייטרליות שלהן ולחוות נטישה של לקוחות. למשל, לאחר שגוגל רכשה את Looker, פנו חלק מהלקוחות לכלים חלופיים מתוך דאגה שהמוצר יתמקד אך ורק באינטגרציה עם Google Cloud. עם זאת, גוגל הוכיחה גם יכולת להעניק ערך אדיר לחברות שהיא רוכשת, תוך שיפור משמעותי בפיצ'רים ובחוויית המשתמש וליווי באפקט לגודל.

מתוך מבט לעתיד, ה-CISOs נדרשים כעת לקבל החלטות אסטרטגיות: להמשיך לעבוד עם וויז מתוך אמון שהחברה תישאר בלתי תלויה או להתחיל לחפש פתרונות חלופיים. בארגונים גדולים המעבר לכלי אבטחה אחר דורש השקעה רבה, אך עבור חברות עם מדיניות מולטי-קלאוד קפדנית, זו עשויה להיות הברירה היחידה אם וויז לא תשמור על עצמאותה.

ה-CISOs נדרשים כעת לקבל החלטות אסטרטגיות: להמשיך לעבוד עם וויז מתוך אמון שהחברה תישאר בלתי תלויה או להתחיל לחפש פתרונות חלופיים. בארגונים גדולים המעבר לכלי אבטחה אחר דורש השקעה רבה, אך עבור חברות עם מדיניות מולטי-קלאוד קפדנית, זו עשויה להיות הברירה היחידה

עם זאת, יש להביא בחשבון כי וויז מחויבת בחוזה ללקוחותיה, ולפי הערכות היזמים דאגו להבטיח כי החברה תוכל להמשיך לפעול בסביבה נייטרלית, לפחות בטווח הקרוב. השאלה הגדולה היא כיצד גוגל תנהג בעתיד ואם ההתחייבויות הללו יישמרו לאורך זמן.

פריחת המתחרות

המצב הזה דווקא יכול להיות כר פורה לפריחתם של סטארטאפים קטנים שימלאו את החלל שהשאירה וויז בתחום אבטחת הענן, כשהם רוכבים על נושא הנייטרליות. Mitiga, Cyera, Adaptive Shield – אלה רק חלק מהסטארטאפים הישראליים שיש להם מה להציע למי שחושש קצת יותר מדי כעת. גם חברות סייבר גדולות ומוכרות כמו צ'קפוינט או פאלו אלטו יכולות להרוויח ממיצוב של אלטרנטיבה יציבה ונייטרלית.


כל עדכוני ה-IT, תשתית וטכנולוגיה בערוץ הטלגרם של ITtime


ה-CISOs תמיד חושבים על המקרה הכי גרוע, זה התפקיד, וכעת – עם כל השמחה והפרגון – האקזיט הגדול ביותר של חברה ישראלית אולי מערער מעט את הקהילה הזו ומציב אותם מול החלטות לא פשוטות. האם להמתין ולראות כיצד גוגל תפעל או לנקוט צעדים מיידיים ולחפש חלופות? האם ניתן לסמוך על התחייבויות של גוגל לשמור על ניטרליות המוצר, או שעדיף לנקוט גישה שמרנית ולגוון את פתרונות האבטחה?

אין תשובה אחת שמתאימה לכולם, אבל דבר אחד בטוח: אבטחת הענן הפכה לתחום בלתי צפוי, וה-CISOs יצטרכו לנווט בזהירות בעולם שבו שחקנים מרכזיים יכולים להשתנות ברגע.

משרות פתוחות

קטגוריות

זה המקום להכיר את החברות, המשרדים וכל מי שעושה את ההייטק בישראל (ויש גם מלא משרות פתוחות!) #תוכן מקודם